team boron 88

team boron 88

- Alltid i front.....

Forsiden

Føkkings knee!

TreningPosted by Geir Fri, March 23, 2012 23:45:37

Først må jeg gratulere både Columna og Ali med imponerende resultater i høst og vinter. Det motiverer et gammelt øk til å forsøke å redde det som er igjen av en skrantende helse og skakkjørt kropp. Det trengs kanskje en oppdatering for å forstå min negative holdning. Det hele begynte faktisk, tro det eller ei med den lukserte skulderen for snart 3 år siden. Smertene i skulderen var bare så satans sterke når jeg forsøkte å trene overkroppen, i nesten et halvt år, så da tenkte jeg at da kan jeg for faen meg trene beina og dro igang med knebøy og markløft. Helsearbeider som jeg er, og med dårlig erfaring fra tidligere hva gjelder for rask progresjon, forsøkte jeg så godt jeg kunne å holde igjen, skynde seg langsomt som det heter. Men en dag, i januar 2010, våknet jeg opp med helvetes smerter i venstre kne, etter en økt med markløft.... Presis samme symptomer som jeg hadde i høyre kne et par år tidligere og som viste seg å være en ruptur i mediale menisk. Slo meg til ro siden jeg klarte å helbrede meg selv den forrige gangen med å sykle vekk skaden. Det var bare å sykle tenkte jeg, men jeg kom aldri i gang. Det ble bare styrke og ikke noe annet. Det gikk ett år og jeg var ihvertfall ikke blitt bedre. Snarere tvert i mot. Kneet var begynt å hovne opp i tillegg. Haltet meg til å fra jobb. Syklet etterhvert til og fra, men aldri mer enn 3 km av gangen. Hevelsen bare økte på og til slutt var det bare å oppsøke lege. I etterkant er det lett å tenke; 2 år for sent. MR viste betydelig degenerative forandringer på mediale femurkondyl/artrose, kraftig synovitt og mye annet snacks. Javel.

Fikk etter hvert time til operasjon som ble gjennomført 18. november 2011. Fjernet bakre horn av mediale menisk, tappet 40ml betent leddvæske og slipte alle ujevne og sprukne leddflater. "Det så ikke bra ut", hilsen kirurgen. Føkk me langsomt!!
14 dager senere ble jeg tappet på nytt for 30 ml betent leddvæske og fikk injisert en dæsj kortison i kneet. Deilig uten bedøvelse!

Fikk time hos fysioterapeut medio desember, men jeg gav meg etter 1 gang. Det føltes bare helt feil de øvelsene jeg fikk. Det knaset jo verre i kneet enn en pose potetgull som knuses hardt og langsomt. Jeg satte meg derfor fore at dette skulle jeg for pokker klare å ordne opp i selv. Sykkel og trim for eldre!! Det var mere min greie tenkte jeg. Men plagene kom ganske fort tilbake. Nye konsultasjoner hos operatør og reumatolog har vel ikke akkurat fått opp humøret eller livsgnisten. Betennelsen i synovialhinnen er så kraftig at jeg har fått en ny runde med kortison og tapping samt at det planlegges en synovectomi i løpet av våren, dvs fjerne hele synovialhinnen i kneet i håp om at den nye som vokser ut er betennelsesfri. Neste steg er en valgiserende osteotomi, dvs å rette opp benet slik at belastningsflaten øker. Slik det er nå er jeg mer hjulbeint enn en cowboy på 90+ og det er ikke bra for en med artrose.

Så konklusjonen er at jeg har et kne som er gåent, som ikke blir bedre, men som må trenes for å beholde funksjonen lengst mulig. For å utsette innsetting av protese lengst mulig.

Jeg må derfor ha et mål med våren og derfor lurer jeg litt på om det er satt noen dato for Lillehammerturen? Jeg vil gjerne være med.

Håper ikke dette ble alt for inngående om mine personlige utfordringer.

Snakkes!!

  • Comments(21)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by SuperColumna Tue, April 03, 2012 11:18:43

Alternativt kan Pia ta med en bag fra hver, i stedet for bare for meg:)
Pia skal altså kjøre bil til Hafjell den aktuelle dagen, og som den hyggelige kona hun er har hun ganske sikkert plass til en liten bag fra hver:)
Varme klær trenger vi ikke. Vi brukte jo opp alt uværet sist vi syklet....

Nå stikker jeg til fjells! God Påske til dere alle!

Posted by Tjukken Tue, April 03, 2012 09:56:01

Strava...huff og huff..får bare dårlig samvittighet av slikt.

Praktisk info:

- jeg sørger for at det er øl og forfriskninger på hytta ved ankomst fredag kveld!

- jeg sørger for at det er sengetøy til alle på hytta (litt slit å sykle med sovepose)

- etter en dusj og noen øl på hytta rusler vi ned i Øyer og tar en bedre middag

- alt skittent sykkeltøy går rett i vaskemaskinen når vi er fremme

- i sekken har du toalettsaker og lette klær. Alternativt kan dere pakke en liten bag med klær, som jeg kan ta med opp i forkant(for å være sikker på å få det med må jeg ha dette allerede fredag 13. april)NB! Sist syklet jeg med bukse og t-skjorte i sekken)

- ellers trenger du: slange og verktøy, regntøy, ekstra hansker, lue, mat, varme klær(lange bein og armer, jakke/genser)

Posted by SuperColumna Tue, April 03, 2012 09:00:37

Ali har ikke sykkel.

Synes forøvrig alle burde komme seg på Strava. Har opprettet Boron88 som "club"

Boron 88 på Strava

Posted by Geir Mon, April 02, 2012 18:34:11

Hva med Ali da for pokker? Hvis han synes sykkel blir for slapt og lite utfordrende kan han kan jo løpe eller gå på rulleski forran resten av feltet. Det må jo være midt i blinken med en langtur for milsluker'n!
Hva gjør vi med bagasje (klær etc) og hjemreise og sånn? Går vi rundt i nettoen og sykler hjem neste dag i det vi dro i eller er det en oppgave for Ole og Ali aka Svein og Harald? Hehe!!

Posted by Tjukken Mon, April 02, 2012 10:02:10

Syklet til jobb i dag. Litt kjølig (-3 og motvind). Var tung og litt uvell etter å ha testet badevekta i dag tidlig. Den gikk ikke i stykker, men 89,6 kg er litt i overkant. Har noe å jobbe me frem til 11. mai.....

Posted by SuperColumna Fri, March 30, 2012 17:53:14

Kanon! Nå snakker vi gruppe! Vi blir nesten nødt til å trene på rullekjøring i forkant...

Jeg trenger 600% mer trening for å dra deg opp Brøttumsbakkene i år igjen, men slapp av, jeg tar oppdraget:)

Posted by Tjukken Thu, March 29, 2012 17:36:22

Bra du er i gang. Du trenger jo ca 600% mer trening enn oss andre....

En ny gladmelding! Vi får en alpinist med oss på turen! Lars Vangsøy meldte seg på i dag!!!! Dette blir storveis!

Posted by SuperColumna Thu, March 29, 2012 07:21:41

Sykla til jobb igjen i dag. Tok en rask titt i treningsdagboka (Stå På), og kan røpe at jeg pr. akkurat nå har klokket 272 km på sykkel så langt i år. Treor jeg ligger ganske godt an....

Posted by Geir Wed, March 28, 2012 09:15:44

Da har jeg tatt meg fri hele fredag 11. mai slik at jeg drar avgårde kl 0800 og dere tar meg igjen på Dal/Eidsvold i ett tiden.... Hehe, optimist!
Jeg syklet min første/lengste tur på Søndag, 42km, på nesten 3 år!!! (Siste tur over 3,5 km var Columnas og undertegnedes tur 1. juni 2009...). Kjenner jeg har en liten jobb å gjøre.... Tror faktisk jeg skal bytte ut kontorstolen med et sykkelsete slik at jeg kan trene meg opp til å holde ut en 7-8 timers tur!
Vi må kanskje trene på "rulle" før avgang siden vi begynner å bli temmelig mange i feltet, eller dele opp i puljer slik at vi unngår velt og sånn. Jeg har jo ingen trening i å sykle i så store felt.... Hehe!!
Detta blir alle tiders dere!

Posted by Tjukken Wed, March 28, 2012 09:04:11

Blir ikke Hafjell i år. Skal til Skeikampen palmehelgen, før jeg legger inn et par dager jobb. Avslutter på Filefjell.

Posted by SuperColumna Wed, March 28, 2012 08:24:11

Ja er nok lurt å ta Øyer som mål først!
Jeg syklet til jobb på mandag, lett selvfølgelig! Sykler igjen i morgen.
Skal du til Hafjell i Påsken Monsen? Det skal selvsagt jeg, og jeg har med både sykkel og ski. Blir du med på tur?

Posted by Tjukken Wed, March 28, 2012 07:56:31

Jeg ble så sjokkert over Tændis overraskende comeback at jeg i ren glede fant frem sykkelen og syklet til jobb i dag. Tungt- selvfølgelig, men ingen krise! Samtidig fant jeg vel også ut at vi antagelig er tjent med å sette hytta vår som mål. Panorama kan vi ta i 2013..

Posted by SuperColumna Wed, March 28, 2012 07:29:39

Du verden! Dette blir jo helt konge! 4 mann påmeldt allerede... Kommer til å bli en uforglemmelig tur. været kan jo bare bli bedre enn sist, og med dobbelt så mange til å bidra kommer vi til å sykle flere timer raskere enn sist!

Gleder meg vilt!

Posted by tændis Tue, March 27, 2012 21:04:05

Heisann, ny gjesteopptreden fra huspusser-Tændis som har brukt et kvarter på å komme opp av sengen hver dag forrige uke. Nakketrøbbel. Men, det er jo knapt peanøtter. God bedring Geir! Sykling? Ja jeg er i gang med jobbsyklings og blir gjerne med til Lillehammer. Perfekt oppkjøring til terrengsykkelrittet. Det er dog selskapet som lokker. Selvsagt.

Posted by Tjukken Tue, March 27, 2012 20:16:47

11. Mai er greit. Vi skal varme deg, Geir! Foreslår Monsens residens som back up, der vi selvfølgelig har toppen som mål. Andre som er med? TENDAL?

Posted by SuperColumna Tue, March 27, 2012 14:25:03

Jeg foretrekker 11. Mai. Det gjør vel du også Monsen?
Dato for Lillehammertur er altså 11. Mai.
Så en liten brannfakkel inn i turdebatten. Sist gang vi syklet skulle jeg til Lillehammer og bo på hotell der, og det var opprinnelsen til hele opplegget. Denne gang skal vi vel til Øyer, og kanskje skal målgang være på Karfjells residens 850 moh? Da snakker vi om å avslutte med noe sånt som 8 km. rett til værs!!! Det er vel noe til utfordring? Alternativt avslutter vi på Monsens residens i år, og sparer klatreavslutningen til 2013.
Kjør debatt!

Posted by Geir Tue, March 27, 2012 09:43:04

Betryggende å høre at Monsen er med, selv om han ikke akkurat har for vane å hjelpe en krøpling i nøden. Han er i hvert fall flink til å stå å se på andre slite, og det er da enda noe. Men han kan sikkert tenne bål hvis det skulle bli nødvendig.

Hva med den 12. mai? Da kan vi dra avgårde litt tidligere slik at undertegnede kommer frem før midnatt og ikke risikerer å fryse ihjel på turen:(
Jeg kan sikkert den 11. mai også, hvis det er å foretrekke.

Posted by SuperColumna Mon, March 26, 2012 10:13:53

Den er grei Monsen! 11. mai er datoen. Vi tar vel, som sist, halv dag fri og sykler i 12-draget? OK Geir?

Jeg gleder meg:)

Posted by Tjukken Mon, March 26, 2012 10:00:07

Kan vi ikke bare bestemme 11. mai! Jeg er med- kommer jo til å føle meg som Monsen på tur med en gjeng krøplinger:-) Slapp av- jeg drar dere opp bakkene!

Posted by SuperColumna Mon, March 26, 2012 08:17:13

Jeg ser at fredag 11. mai kan være en fin dag å sykle til Lillehammer på. Det går også greit dagen etter, altså 12. mai. Kan også være mulighet helgen etter.
Kjør debatt! Hvem blir med?

Posted by SuperColumna Sat, March 24, 2012 10:12:38

Takk for gratulasjon!
Fy F... for et mareritt du har vært/er gjennom! Får jo mine skadeproblemer til å se ut som en dans på roser...
Det er ikke satt noen dato for Lillehammertur og jeg vet sannelig ikke når det er mulig for meg å gjennomøre. Skal se litt på kalenderen i helgen og komme opp med en dag som passer for meg (håper jeg). Jeg skal sykle T-O, og landeveisbirken, i tilleggg til noen oppkjøringsritt med ACK. Dette gir ikke mange helger ledig, og det bør heller ikke bli for nærme T-O.

Så forresten at du føler deg uovervinnelig når du trener! Kjør på!

Snakkes..