team boron 88

team boron 88

- Alltid i front.....

Forsiden

Tour de Hafjell

TreningPosted by Geir Mon, July 29, 2013 16:50:10
What's up muttafukkas!

Da er sommeren på hell og det er på tide og sette noen mål og spikre noen datoer for høsten/sensommeren.
Det har ikke vært rare aktiviteten på bloggen siden forrige innlegg så da regner jeg med at det skyldes iherdig trening og lite fritid.
Derfor forventer jeg enormt oppmøte når årets store begivenhet går av stabelen lørdag 10. august!
Hvis datoen ikke skulle passe så gi beskjed og kom gjerne med andre alternativer.

Regner med at Svein har ligget i bukken siden i fjor og er i kalasform!
Harald sykler vel for livet til og fra jobb året rundt og er med på det ene rittet etter det andre!
De andre som var med i fjor har vel alle lyst på en gjentagelse.
Martin er kanskje opptatt med rullekjøring for Kølabonn, men er hjertelig velkommen.
Arve?

Kjetil og undertegnede er klare 10. august evt andre helger, men Kjetil kan ikke 17. august så den helgen er uaktuell hvis noen skulle mene at den helgen passer bedre.

I år blir det go'vær og blå ekstra!

  • Comments(2)//blogg.boron88.com/#post274

Mål 2013

TreningPosted by Geir Tue, December 18, 2012 12:19:57

Ja da var sykkelsesongen 2012 over for mitt vedkommende. Den ble jo til slutt ganske lang om jeg selv skal si det. Hadde min siste korte langtur rundt 1. desember i 12 stive kuldegrader på landeveisraceren. Tørr asfalt og nydelig vær. Jeg sykler til jobb og barnehage hver dag med sykkelvogn, men det er kun 3,5 km. Det har tilsammen blitt ca 5300 km noe jeg må si meg fornøyd med.

Jeg har etter turen til Eivind og meg grublet litt på hvilke mål jeg kan sette meg for 2013 sesongen. Det er vel kanskje på tide å stille i et ritt eller to. Bare for å opprettholde motivasjonen og sette seg noen mål som man kan strekke seg etter. Men jeg tror ikke jeg orker å stille alene, derfor lurer jeg på om det er noe vi/noen av oss kan kunne tenke å gjøre sammen.

F.eks
Fellessamling i Syden (vinter/tidlig vår)
Tur til Hafjell (med retur)
Øyeren rundt
Mjøsa rundt
Lillehammer-Oslo (styrkeprøven)
Jotunheimen rundt (du uttrykte et ønske om å stille der Eivind)

Andre forslag?

Som noen skjønner så er det landeveien som frister for mitt vedkommende.

Hva med skitur for oss som ikke satser langrenn på fulltid?

God Jul alle sammen!

  • Comments(2)//blogg.boron88.com/#post273

Hjelp, min sykkel har tatt kvelden!

TreningPosted by Geir Wed, September 12, 2012 19:17:24

Ja da har min gode, gamle og gule sykkel tatt kvelden. Eller i hvert fall kassett, klinger, kjede og vaiere. Skadene er opprettelige, men utfordringen er at systemet er så gammelt og utgått at Spinn ikke hadde delene. Det er også 9-delt girgruppe. Jeg må finne det selv og da mente reparatøren at eneste mulighet var eBay.

Noen som har noen gode forslag på hvordan skaffe seg en kvalitetssykkel uten at man blir ruinert samtidig som man får noe som kan vare litt og som innbyr til lange og harde turer?

Så Eivind, den planlagte turen vår må enten utgå, eller gjennomføres med MTB.

Kjør debatt!

  • Comments(7)//blogg.boron88.com/#post270

Strava ruler, eller..

TreningPosted by Geir Thu, June 21, 2012 09:55:37

Først må jeg ønske herr Columna lykke til med T-O! Det kan kanskje trenges, og da tenker jeg først og fremst på været.. Hehe! Men du sliter vel litt over gjennomsnittet med pollenallergi så du er kanskje bare glad til. Uansett så håper jeg du får en minnerik tur! Du må rapportere så fort løpet er over.

Jeg har nå gått til anskaffelse av en Garmin sykkelcomp og den brukes flittig. Både på racer og offroader med barnesete og barn oppi... Alt skal loggføres og lagres ned til minste detalj!! Problemet er at det det vanskelig å holde rolig fart etter anskaffelsen. Du vet etterhvert hvilke strekninger som det blir tatt tid på og dermed så drar man på akkurat der til så krampa tar en. Egentlig ikke noe problem for meg da det blir både korte og uregelmessige turer, men likevel. Uansett er det inspirerende/demotiverende alt etter som man ser det. Jeg velger foreløpig å bruke det som en motivasjonskilde.

Så lurer jeg igjen på om det er noen som har lyst til å ta en lengre tur igjen i løpet av sesongen. Bare for å ha noe så frem til/holde motivasjonen oppe gjennom sommeren.

  • Comments(1)//blogg.boron88.com/#post264

The Tour of all Tours

TreningPosted by Geir Sun, May 06, 2012 18:40:42

Da nærmer turen med stor T seg, og jeg regner med at alle er i sitt livs form... Jeg har kommet meg såpass at jeg nesten frykter været mest. På langtidsvarselet på yr.no er det heller kjipe utsikter, men vi får håpe det skifter før avreise. Jeg tror jeg står over hvis det regner allerede her i Oslo. Hvis så tilfelle, er det aktuelt med avreise lørdag? Hvordan kommer vi oss hjem, og når har folk planer om å reise hjem?

Siste ukes trening:

Søndag 29. april 58km på 2 timer. Til Asker og mot Liertoppen
Tirsdag 1. mai 89km på 3.08 timer. Rundt Ski og Enebakk
Onsdag 2. mai 34km på 1.12 timer. Sørkedalen
Torsdag 3. mai 40 minutter på ergometersykkel på Sats snittwatt på 255
Søndag 6. mai 98km på 3.17 timer. Elvestad og Ytre Enebakk

Har nå 590km på sykkelen og føler at jeg er litt forberedt til turen. Med innlagte "baconpølse og coca" pauser håper jeg at turen blir en positiv opplevelse.

Hvordan går det med de andre? Forrrtelll!!!

  • Comments(17)//blogg.boron88.com/#post260

Føkkings knee!

TreningPosted by Geir Fri, March 23, 2012 23:45:37

Først må jeg gratulere både Columna og Ali med imponerende resultater i høst og vinter. Det motiverer et gammelt øk til å forsøke å redde det som er igjen av en skrantende helse og skakkjørt kropp. Det trengs kanskje en oppdatering for å forstå min negative holdning. Det hele begynte faktisk, tro det eller ei med den lukserte skulderen for snart 3 år siden. Smertene i skulderen var bare så satans sterke når jeg forsøkte å trene overkroppen, i nesten et halvt år, så da tenkte jeg at da kan jeg for faen meg trene beina og dro igang med knebøy og markløft. Helsearbeider som jeg er, og med dårlig erfaring fra tidligere hva gjelder for rask progresjon, forsøkte jeg så godt jeg kunne å holde igjen, skynde seg langsomt som det heter. Men en dag, i januar 2010, våknet jeg opp med helvetes smerter i venstre kne, etter en økt med markløft.... Presis samme symptomer som jeg hadde i høyre kne et par år tidligere og som viste seg å være en ruptur i mediale menisk. Slo meg til ro siden jeg klarte å helbrede meg selv den forrige gangen med å sykle vekk skaden. Det var bare å sykle tenkte jeg, men jeg kom aldri i gang. Det ble bare styrke og ikke noe annet. Det gikk ett år og jeg var ihvertfall ikke blitt bedre. Snarere tvert i mot. Kneet var begynt å hovne opp i tillegg. Haltet meg til å fra jobb. Syklet etterhvert til og fra, men aldri mer enn 3 km av gangen. Hevelsen bare økte på og til slutt var det bare å oppsøke lege. I etterkant er det lett å tenke; 2 år for sent. MR viste betydelig degenerative forandringer på mediale femurkondyl/artrose, kraftig synovitt og mye annet snacks. Javel.

Fikk etter hvert time til operasjon som ble gjennomført 18. november 2011. Fjernet bakre horn av mediale menisk, tappet 40ml betent leddvæske og slipte alle ujevne og sprukne leddflater. "Det så ikke bra ut", hilsen kirurgen. Føkk me langsomt!!
14 dager senere ble jeg tappet på nytt for 30 ml betent leddvæske og fikk injisert en dæsj kortison i kneet. Deilig uten bedøvelse!

Fikk time hos fysioterapeut medio desember, men jeg gav meg etter 1 gang. Det føltes bare helt feil de øvelsene jeg fikk. Det knaset jo verre i kneet enn en pose potetgull som knuses hardt og langsomt. Jeg satte meg derfor fore at dette skulle jeg for pokker klare å ordne opp i selv. Sykkel og trim for eldre!! Det var mere min greie tenkte jeg. Men plagene kom ganske fort tilbake. Nye konsultasjoner hos operatør og reumatolog har vel ikke akkurat fått opp humøret eller livsgnisten. Betennelsen i synovialhinnen er så kraftig at jeg har fått en ny runde med kortison og tapping samt at det planlegges en synovectomi i løpet av våren, dvs fjerne hele synovialhinnen i kneet i håp om at den nye som vokser ut er betennelsesfri. Neste steg er en valgiserende osteotomi, dvs å rette opp benet slik at belastningsflaten øker. Slik det er nå er jeg mer hjulbeint enn en cowboy på 90+ og det er ikke bra for en med artrose.

Så konklusjonen er at jeg har et kne som er gåent, som ikke blir bedre, men som må trenes for å beholde funksjonen lengst mulig. For å utsette innsetting av protese lengst mulig.

Jeg må derfor ha et mål med våren og derfor lurer jeg litt på om det er satt noen dato for Lillehammerturen? Jeg vil gjerne være med.

Håper ikke dette ble alt for inngående om mine personlige utfordringer.

Snakkes!!

  • Comments(21)//blogg.boron88.com/#post257
Next »